Så följer du nya användare på Mastodon

av | jan 26, 2023 | Socialt

Det är inte riktigt lika enkelt att följa andra användare på Mastodon som det är på Twitter men när du väl lärt dig hur du ska göra så är det faktiskt inte så krångligt. Här är Magasin Mackens guide – häng med!

Vi tar ett exempel så blir det lättare att hänga med:

Du ramlar över en användare på Mastodon som du skulle vilja följa men hen finns på en annan server i Mastodons nätverk och då blir det inte riktigt lika enkelt som på Twitter.

Så här gör du:

  • Kopiera hela användarens adress.
  • Klistra in det i ditt sökfönter i din app, ditt program eller i sökfältet i webversionen – där du har ditt konto.
  • Klicka på följ

Klart!

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: