REPORTAGET

Macken testar: Ice Cubes, snygg, snabb klient för Mastodon

av | jan 21, 2023 | Reportage

Det finns en del appar och program för Mastodon, den sociala plattformen, men de är lite för lika varandra, lite för trista och lite för begränsade men nu kommer det snabbt nya intressanta alternativ där Ice Cubes är ett nytt program, egentligen en app för iPad och iPhone men som fungerar även i en M1/M2 Mac.

Ice Cubes är byggt och utvecklas med Switch UI, Apples eget verktyg för utvecklare och det är utvecklat som Open Source (öppen källkod) vilket betyder att programmet är gratis men jag ber dig – använder du programmet klicka in dig under inställningarna och skicka en slant (tip) till utvecklaren Thomas Ricouard. Ice Cubes är väl värt det därför att det här är något helt annat än de mörka, spartanska programmen för Mastodon som vi sett hittills. Det här är ett genomtänkt, väldesignat och smart program/app med drag av det bästa från Tweetbot och Twitterfic.

Basfunktionerna

Du kan byta tema, byta ikon och du har alla basfunktionerna enkelt tillgängliga tillsammans med inlägg som trendar, en ny funktion i sammanhanget. För egen del så hoppas jag innerligt att detta är inledningen på en ny era för Mastodon – då vi användare får se nya appar och program födas som gör en bra, öppen tjänst ännu bättre.

Betyg

Ice Cubes

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: