Leveranstiderna på AirPods Max har blivit längre men vänta dig inte en ny modell för det

av | jan 23, 2023 | Nyheter

Förlängda leveranstider kan i Apples fall tyda på två saker – ökad efterfrågan eller att nya modeller kan vara på gång och en följd av det så håller Apples tillbaka leveranserna ut till butikerna. Det faktum att leveranstiderna för AirPods Max, Apples stora hörlurar nu förlängts med 1-2 veckor har satt fart på rykten om en ny modell men det behöver inte alls vara så.

Enligt uppskattningar listade på Apples webbplats är AirPods Max-beställningar för närvarande framskjutna till mitten av februari. Leveransförlägningenverkar tycks påverka alla fem AirPods Max-färgvarianterna.

Tre veckor

För närvarande, om du beställer en AirPods Max via Apple Store Online, säger företaget att du kan förvänta dig att beställningen kommer någon gång mellan den 7 februari och 14 februari. Du kan hitta vissa färger ute, på hyllan, i en del butiker men det är inte enkelt att hitta alla färger hos en handlare.

Det finns ingen logisk förklaring till varför AirPods Max leveranstider dragits till närmare tre veckor. AirPods Mac har nämligen funnits i lager sedan länge, fram till nu, och det är inte logiskt att tänka sig att en stor mängd kunder plötsligt kommit på att just nu är det dags att köpa nya hörlurar. Den längre leveranstiden hänger sannolikt samman med att Apple begränsat sina leveranser – vilket kan tyda på en ny modell.

Nya färger

Det finns dock en annan förklaring – nya färger.

Väger du in rapporter från en del a analytiker, däribland Ming-Chi Kuo, så pekar det mot 2024 för en ny modell av hörlurarna och av det följer att det förmodligen (en gissning) handlar om nya färger – inte en hel ny modell.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: