Lästipset: Facebook tillåter Trump att komma tillbaka, plattformen har inte lärt sig sin läxa

av | jan 29, 2023 | Lästips

Donald Trump är snart tillbaka på Facebook och Instagram. Meta har beslutat att släppa in Trump igen, med vissa restriktioner och skriver på brittiska The Guardian att det är ett misstag och att Meta inte lärt sig läxan.

menar attd et inte finns några veckan på att Donald Trump tonat ned sitt budskap, är mindre konfrontativ eller att Trump inte kommer att använda plattformen för att sprida desinformation:

Det överläts till Nick Clegg – en gång ett stort hopp för liberal politik i Storbritannien, som numera global lobbyist för ett företag med stora PR-problem – att meddela att Facebook var öppet för Donald Trumps skändliga affärer igen. Beslutet var fel, men det innebär knappast slutet på demokratin, som alarmister som likställer Facebook med en oundviklig triumf för fascismen kanske tror. Vad beslutet dock gör är att bekräfta det hisnande hyckleriet hos ett företag som verkar oförmöget – eller ovilligt – att lära av sin delaktighet i upprepade politiska katastrofer.

The Guardian

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: