Här är de senaste uppgifterna om Apples nya AR/VR glasögon

av | jan 24, 2023 | Nyheter

Mer detaljerade detaljer om Apples kommande “Reality Pro”-headset, som ser ut att bli den största lanseringen på flera år av Apple, har läckts  i en lång ny rapport av Bloombergs Mark Gurman.

Apples AR-headsetprojekt har varit teknikbranschens sämst bevarade hemlighet i flera år och det antas allmänt att glasögonen kommer att lanseras i år. 2023 kommer att vara året vi får se glasögonen, förmodligen vid ett dedikerat vårevenemang. Hittills, fram till nu, så har detaljerna i produkten varit relativt vaga.

En del av det Gurman redovisar har varit skönt sedan tidigare, om ön inte riktigt i samma detalj, medan annat är nytt. Gurman avslöjar att användare kommer att kunna växla mellan produktens AR- och VR-lägen genom att använda “en så kallad Digital Crown”. Det är namnet Apple ger till den tryckbara ratten på Apple Watchs högra kant men det är inte klart hur nära denna digitala krona kommer att följa den designen. Kommer kronan att växla mellan två lägen, skulle en fritt roterande ratt vara mindre meningsfull än en mer konventionell strömbrytare, men den kan också användas för volymkontroll.

Designen

När det sedan gäller ljudet så förväntar sig Gurman att kunderna och användarna kommer att använda AirPods, för att få den fulla rumsliga ljudeffekten. Designen i aluminium och glas kommer ska enligt Gurman påminna om AirPods Max.

“Produkten kommer att ha en böjd skärm på framsidan som utåt kan visa en bärares ögon, med högtalare på sidorna och ett pannband som hjälper till att passa enheten runt en användares huvud”, förklarar Gurman.

“Det kommer att skilja sig från den mestadels plastdesignen av konkurrerande produkter, som vanligtvis fäster enheten till bäraren med flera band.”

Enheten att vara utrustad med “en variant av M2-chippet som finns i företagets senaste Mac-datorer”, enligt rapporten, men detta kommer att kompletteras med en dedikerad “Reality”-processor för grafik och mixed-reality-bilder . Gurman noterar att denna bearbetningsuppsättning kommer att vara så hård att överhettning har varit ett bekymmer för ingenjörerna. Av denna anledning kommer batteriet att bäras separat, knappast en optimal lösning.

Inbyggt

Batteriet – som enligt uppgift ska räcka till för ungefär två timmars användning – kommer förresten vara lätt. Ungefär 6 tum lång och mer än en halv tum tjock, säger Gurman att den kommer att vara “ungefär storleken på två iPhone 14 Pro Maxes staplade ovanpå varandra.” Gurman skriver också att vissa prototyper har skapats med ett inbyggt batteri.

Bidlskärm

Gurman delade också att headsetet kommer att kunna fungera som en extern bildskärm för din Mac och kan ha “en dedikerad videotittande funktion som kan få tittarna att känna att de ser en film på en gigantisk skärm i en annan miljö, som t.ex. en öken eller yttre rymden.” Han säger också att gränssnittet kommer att vara “nästan identiskt med det för iPhone och iPad, med en startskärm med ett rutnät av ikoner som kan omorganiseras.”

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian