Apple kan ge sig in i striden om rättigheterna för Premier League

av | jan 15, 2023 | Nöje, TV och Film

soccer stadium

Streamingrättigheterna för brittiska Premier League ska snart omförhandlas om nu spekulerar framför allt brittiska medier att Apple kan komma att ge sig in i striden om att få sända den brittiska toppfotbollen som en del i tjänsten AppleTV+.

Apple äger redan rättigheterna för den amerikanska proffsfotbollen och har ett tio-årigt kontrakt för att sända Major League Soccer – alltså den typ av fotboll som vi i Europa kallar fotboll. Det är den brittiska tidningen The Daly mail som rapporterar att Apple kan ge sig in i förhandlingarna om en av de ledande europeiska ligorna, Pmremier League:

Apple TV förbereder ett bud på nästa uppsättning inhemska tv-rättigheter i Premier League som skulle förändra sättet att sända topflight i detta land. Teknikjätten vill öka sin direktsändning av fotboll, med ett 10-årskontrakt för att sända Major League Soccer som börjar nästa månad.

De har redan doppat tån i Premier League-marknaden genom att göra en dokumentär om den europeiska superligan, kallad The War for Football, som släpptes i går.

The Daily Mail

Rättigheterna

De nuvarande rättigheterna löper ut 2025 och på den här nivån så är det inte ovanligt att förhandlingarna om nya avtal startar långt innan nuvarande avtal löper ut. Idag ägs flera av de stora klubbarna i Storbritannien  av amerikanska ägare och enligt the Daily Mail så anser de att det nuvarande avtalet  som omfattar drygt 5 miljarder pund är ett för lågt pris för streamingrättigheterna. D eährana hoppas nu att bland annat Apple ska ge sig in i budgivningen och driva upp priset.

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian