Lästipset: Vi förnekar den verkliga kostnaden för en Twitter-implosion

av | dec 6, 2022 | Lästips

Vi förnekar den verkliga kostnaden för en Twitter-implosion

Elon Musks plattform kan vara ett helvete, men det är också där enorma mängder rykte och social rikedom investeras. Allt detta är i fara.
Ett träd som består av löv. Hälften av trädet är Twitter-fågeln och den andra hälften är fåglar som flyger iväg.

NÄR JAG ÖPPNADE Twitter en dag för ett par veckor sedan, var den första “nyheten” jag läste att Sam Bankman-Fried dödade Jeffrey Epstein. Jag var aldrig en superanvändare, men mitt flöde brukade kännas mer relevant och sammanhängande än så. Under de första dagarna efter att Elon Musk sparkade plattformen kändes utsikten att Twitter faktiskt skulle kollapsa som en slutrisk, något att meme på Twitter: Musk photoshoppade på Game of Thrones Iron Throne omgiven av aska. Eller dess slut presenterades som en moralisk nödvändighet, något som rättfärdiga användare som hatade Musk skulle åstadkomma genom att sluta.

Wired

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: