Lästipset: Därför ska du inte använda sociala appar – använd webversionerna istället

av | dec 31, 2022 | Lästips

I CAN SCROLL through my timeline of choice whenever I want, which is a miracle of technology. The downside: I do so, a lot, even when I wish I were doing something else.

With this in mind, I’ve been thinking lately about how I’d like social media to be just a little bit worse—to add the slightest amount of friction so I don’t spend quite so much time doomscrolling. I found the perfect solution: using the web version of social networks on my phone instead of installing the app. Every social network—Instagram, Twitter, Facebook, and even LinkedIn—works in the browser on your phone. Using this instead of an app is just a little bit janky, which for me adds just enough friction to remind me that I could be doing something better with my limited time on this planet.

Wired

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: