EU nyper till ännu ett techbolag – Amazon tvingas att göra upp med unionen

av | dec 7, 2022 | Nyheter

Amazon har nått en slutgiltig överenskommelse med EU:s antitrustregulatorer angående deras användning av data som undergrävt rivaler, i en uppgörelse som kommer att innebära skyttet på två utredningar av av Amazon.

Den amerikanska e-handlaren har förbundit sig att öka synligheten för konkurrerande produkter genom att ge dem likabehandling på Amazons “köpbox”, som genererar majoriteten av köpen på sajten. Amazonkommer också att skapa ett alternativt erbjudande för de köpare där leveranshastigheten är mindre viktig.

Tillkännage

Europeiska kommissionen planerar att tillkännage affären den 20 december, enligt fyra personer med direkt kännedom om tidpunkten.  Åtagandena, som kommer att gälla i fem år, har “marknadstestat” med rivaler och kommit överens med EU-tjänstemän, sade dessa personer. “Det finns väldigt lite att diskutera,” sa en person med kunskap om processen.

Ändringen är en vinst för EU då den kommer att fungera som en plan för efterlevnad av den nya Digital Markets Act, en lagstiftning som syftar till att begränsa kraften hos Big Tech. Det betyder också att Amazon kommer att undvika formella anklagelser för brott mot EU-lagstiftningen och höga böter på upp till 10 procent av de globala intäkterna.

Financial Times (betalvägg)

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian