Elon Musk kastar ut Kanye West för en swastika men släpper in Daily Stormer

av | dec 4, 2022 | Nyheter

person holding turned on space gray iPhone 5c near table

Nyligen stängdes Kanye Wests konto ned på Twitter sedan West publicerat en swastika. Elon Musk personligen klev in i diskussionen och förklarade vad som var tillåtet på Twitter och vad som inte är tillåtet. Samtidigt släpps nu den öppen nazistiska tidskriften Daily Stormer in på den sociala plattformen.

Twitter har återställt kontot för Andrew Anglin, en av USA:s mest ökända nynazister. Skaparen av den vit makt-webbplatsen The Daily Stormer har varit portad från den sociala medieplattformen i nästan ett decennium. Anglins återkomst är en del av Elon Musks erbjudande om “allmän amnesti” till användare som “inte hade brutit mot lagen eller ägnat sig åt grov spam.”

Andrew Anglin är eftersökt av amerikanska myndigheter efter en fällande dom från 2019 där han dömdes att betala 14 miljoner dollar för att ha lett en trakasseringskampanj mot judiska invånare i Montana.

Kort efter att Andrew Anglin hade fått tillbaka sitt konot på Twitter så skrev han ett inlägg till stöd för Kanye West, som uttryckt som beundran för Adolf Hitler.

 “Att säga att du älskar Hitler är inte ens en stor sak”, skriver Anglin i sitt inlägg.

“Ingen bryr sig om det. Mannen dog för 80 år sedan.”

Anglin twittrade senare sitt stöd för Kanye Wests presidentkampanj 2024.

Återställt

En uppskattning gjord av mjukvaruingenjören Travis Brown tyder på att Twitter har återställt så många som 12 000 konton sedan den 27 oktober.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian