TV-Tipset: Wednesday Addams, udda, avvikande och elak

av | nov 26, 2022 | Tips & Råd

Wednesday, den lilla svartklädda, märkliga, genuint elaka flickan i Familjen Addams är inte liten och inte flicka längre. Hon är tonåring, fortfarande elak och nu ska hon gå i internatskola, Everemore.

Evernote är en skola för de udda, de avvikande och Wednesday är onekligen udda och avvikande liksom hennes rumskamrat som gillar färgglada regnbågar, fast hon är varulv. Det här är Familjen Addams i händerna på Tim Burton och naturligtvis så blir det ännu svartare och här dyker också nya udda figurer upp – och monster.

Deckare

Även om det handlar om Wednesday Addams så är detta en märkliga deckare. Wednesday försöker lösa en serie mord som begåtts i och nära skolan. I händerna på Jenna Ortega (Wednesday) och Tim Burton så blir det en synnerligen färgfattig historia – och märklig för nu tar vi steget in i Tim Burtons värld. The Thing, handen, har också en roll vilket säger en del om historien som sådan för när såg du en avhuggen, ihopsydd levande hand spela en av de viktigaste rollerna i en deckare, inte igår va?

Detta är ett stycke underhållning, inte av världsklass men mer än godkänt. Noterbart är att Christina Ricci, som spelade Wednesday med den äran i långfilmen (av Barry Sonnenfeld) också dyker upp i en roll.

Di hittar Wednesday Addams på: Netflix

Betyg

Uppdatering: Betyget korrigerat i efterhand.

0 kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian