Trumps deklarationer ska lämnas ut fastslår amerikanska HD

av | nov 23, 2022 | Nyheter

Trots överklaganden och en stenhård juridisk kamp för att slippa att lämna ut sina deklarationer så har nu USAs Högsta Domstol fastslagit att det amerikanska finansdepartementet kan lämna ut deklarationerna till det utskott inom kongressen som utreder Trumps affärer.

Domstolen avvisade Donald Trumps överklagan av en tidigare dom i lägre instans där domstolen fastslagit att deklarationerna ska lämnas ut. När Trump valdes till president blev han den första president på 40 år som inte offentliggjorde sina deklarationer. Kongressens utskott Ways and Means Committee har försökt få ut Donald Trumps deklarationer sedan 2019 för att kunna utreda hans affärsverksamhet.

Offentliggöras

Det är därmed inte säkert att deklarationerna från 2015-2020 kommer att offentliggöras. Utskottet har inte lämnat något besked eller kommenterat HDs beslut. Hela processen har varit en jakt mot klockan. Utskottet som utreder Trumps affärer styrs och kontrolleras av representanthuset – där nu republikanerna kommer att ta över i kraft av sin majoritet men det återstår en månad innan representanthusets majoritet byter politisk färg. Sannolikt så har Trump hoppats på att HDs beslut skulle dröja med förhoppningen att ett republikanska representanthus skulle komma att lägga ned hela utredningen och stänga ned utskottet.

Trump själv fortsätter att hävda att utredningarna är politiskt motiverade.

BBC

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian