Snart startar skitstormen med nyheter som bara handlar om Black Friday

av | nov 22, 2022 | Krönikor

save up to 50% Black Friday clip art

Black Friday är en av de viktigaste rea-helgerna i USA och det kommer att märkas ute på nätet inom kort. Då översvämmas alla RSS-flöden, alla nyhetssajter med nyheter om de senaste klippen. En föraning har redan startat och det kommer att utvecklas till en veritabel skitstorm med tips om allt från telefonskal till hushållsmaskiner.

Black Friday är en dag då faktiskt kan göra klipp, du kan tjäna en slant på sådant du kanske behöver köpa och som du kan köpa billigare men Black Frida är också en dag då många köper prylar och tjänster som de inte behöver – bara för att de framstår som så billiga.

Avtal

Mängden nyheter kan också direkt kopplas till alla de nyhetsbloggar och nyhetsförmedlare som har avtal med Amazon och andra där de får betalt för att skicka besökare vidare till e-handelssajten. Nyhetsförmedlarna har i högsta grad ett egenintresse i att skriva om prisnedsatta varor medan nyhetsvärde nog ändå får anses som rätt begränsat. Nu när alla gör det så skapas en flod av nyheter om produkter och tjänster som du kan köpa billigare.

Importerats

Black Friday har naturligtvis importerats från USA till Sverige – vad har inte importerats till Sverige, USAs 51:a delstat? Nu nu landar nyhetsbreven i din inbox som berättar om att snart är det dags, på dem följer “nu är det jättenära” för att avslutas med “här är alla våra kampanjer”. Vi ska handla, “shop till you drop” även här hemma i Sverige vilket betyder att nu har vi en rea-hets till förutom mellandagsrean.

Min irritation handlar inte om att jag tycker att det är ett osunt konsumtionsmönster, omtanke om vår miljö eller om att vi borde lugna ned oss en smula. Jag irriteras av mängden nyheter som fyller och översvämmar mina RSS-länkar. Sen, är det naturligtvis så att vi faktiskt inte kan fortsätta att konsumera som vi gör – inte om det ska finnas en värld för barn, och barnbarn att ta över.

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian