Lästipset: Sociala mediers långa, meningslösa kamp mot sex

av | nov 27, 2022 | Lästips

Från det ögonblick som folk började bli otäcka med Johannes Gutenbergs nymodiga tryckpress, har sexuellt explicit innehåll lett vägen mot en bred användning av masskommunikationsteknik. Men med varje framsteg inom metodiken har det alltid kommit en motreaktion – en moralisk panik här, en bok som brinner där, det ständiga hotet om massvapenvåld – som syftar till att undertrycka det uttrycket.

Nu, med tanke på de saker jag såg när jag googlade “sexuellt explicit tryckpress”, kära läsare, kan jag försäkra dig om att deras ansträngningar i slutändan kommer att vara förgäves.

Engadget

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: