Lästipset: ‘Kan det här vara Twitter utan den giftiga cocktailen?’ Min vecka på Mastodon

av | nov 19, 2022 | Lästips

The Guardians Zoe Williams har tagit sig en titt på Mastodon:

Elon Musk’s takeover of Twitter has left many users wondering if they should join its rival, which promises a ‘different kind of social media experience’. But how different is it? I decided to find out

Day one

How did I choose this as the day I would leave Twitter, already semi-destroyed by an “eccentric” billionaire, and migrate to Mastodon? Easy, stupid: it was the day after I had sworn never to move to Mastodon. About 230,000 people had flocked to the site in the first week of November. Eugen Rochko, who devised and first published the software that underpins the platform in 2016, promised a “different kind of social media experience,” chiefly one that had “stringent anti-abuse and anti-discrimination policies”.

The Guardian

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian