Lästipset: FTX är ännu en historia om snorungar som leker bankdirektörer

av | nov 20, 2022 | Lästips

“Never in my career have I seen such a complete failure of corporate controls and such a complete absence of trustworthy financial information as occurred here,”

“Aldrig tidigare i min karriär har jag sett ett så fullständigt misslyckande av företagskontroll och en sådan fullständig frånvaro av pålitlig finansiell information som här,”

Orden är John Ray III som tillsatts som övervakare och utredare av kryptobörsen FTX krasch och begäran om skydd, Chapter 11. John Ray III lär ha sett en del – det var han som utredde Enron-kraschen och den minnesgode kommer säkert ihåg i vilket skick det bolaget var när det kraschade.

FTX uppges vara en röra med oklara ägandeförhållanden, en helt igenom undermålig företagskontroll där ledningen i stort sett inte hade en aning om vad de sysslade med, märkliga lån och investeringar där kundernas pengar hanterats allt annat än ansvarsfullt. Det är, för att uttrycka et enkelt, ännu en historia om ansvarslösa snorungar som leker bankdirektörer.

The Guardian:

Polyamory, penthouses and plenty of loans: inside the crazy world of FTX

‘The money is gone’: people who lost out in FTX’s collapse

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: