HBO lägger ned Westworld – det blir ingen sista säsong

av | nov 5, 2022 | Nöje, TV och Film

Westworld är en av HBOs största succéer och när de flesta väntade på ett besked om när det skulle bli premiär för den sista och avslutande säsongen så kom istället beskedet att det inte blir någon mer säsong – serien läggs ned.

Enligt The Hollywood Reporter så lägger HBO ned Westworld och river upp planerna på en femte usch avslutande säsong. Medskaparen Jonathan Nolan sa till Deadline så sent som förra månaden att:

“Vi planerade alltid för en femte och sista säsong. Vi är fortfarande i samtal med nätverket. Vi hoppas verkligen att vi ska kunna göra dem.”

Både Nolan och medskaparen Lisa Joy hade ett börjar att skriva och planera för en avslutande säsong som nu inte blir av.

blank

I ett uttalande från HBO (via THR), sa nätverket:

“Under de senaste fyra säsongerna har Lisa och Jonah tagit tittarna på en häpnadsväckande odyssé och höjt ribban vid varje steg. Vi är oerhört tacksamma mot dem, tillsammans med deras oerhört begåvade skådespelare, producenter och besättning, och alla våra partners på Kilter Films, Bad Robot och Warner Bros. Television. Det har varit spännande att få följa med dem på denna resa.”

Temapark

Serien debuterade redan 2016 och är baserad på filmen från 1973 av Michael Crichton med samma namn. I tv-serien finns det en temapark i vilda västern med realistiskt utseende och med robotar. Temaparken är ett dyrt nöje som som vänder sig till de rika. Vissa robotar fungerar inte, vilket skapar kaos. Där bärande rollerna spelas av Evan Rachel Wood, Jeffrey Wright, Ed Harris, Thandiwe Newton, Tessa Thompson och James Marsden. Under sin tid på HBO vann serien sju Emmys och nominerades till många fler.

The Hollywood Reporter

0 kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian