REPORTAGET

Här är nyheterna i iOS 16.2 – som kommer i december

av | nov 26, 2022 | Reportage

Apple planerar att släppa en ny, större uppdateringen av iOS – iOS 16.2, nu i december. Här är de viktigaste nyheterna i den nya versionen.

Nya widgets

Två nya widgetar lanseras – för sömn och mediciner i iOS 16.2. Med sömnwidgeten kan du se din senaste sömnsession och sömnstadier, medan medicinwidgeten låter dig snabbt komma åt ditt medicinschema.

Freeform

iOS 16.2 inkluderar Apples nya digitala whiteboard-app Freeform på iPhone. Appen tillhandahåller en arbetsyta för dig att rita på och infoga klisterlappar, textrutor, former, foton, videor, länkar, PDF-filer och mer. Appen finns även på iPad och Mac, och du kan samarbeta med andra i realtid via FaceTime och iMessage.

Freeform är mer användbart på iPad eftersom enheten stöder Apple Pencil, men du kan fortfarande använda en kapacitiv penna på iPhone.

Låsskärmen

Det kommer nya inställningar för lässkärmen, always-on. Från och med iOS 16.2 kan du dölja bakgrunden och aviseringarna i visningsläget på iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max. Detta ger svart, minimalt utseende i alltid-på-läge. De nya inställningarna “Visa bakgrund” och “Visa aviseringar” finns i appen Inställningar.

Live Uppdateringar

iOS 16.2 lägger till stöd för liveaktiviteter för sportresultat via Apple TV-appen. Funktionen låter iPhone-användare se liveresultat av MLB-, NBA- och Premier League-spel med en blick på låsskärmen och i Dynamic Island på iPhone 14 Pro-modeller.

Observera att den funktionen ännu inte släppts i särskilt många länder utanför USA.

Home

I iOS 161 så uppdaterades Home-appen med stöd för Matter-standarden och appen har optimerats vilket ska ge bättre prestanda.

Den nya versionen kommer som sagt att släppas i december – något exakt datum har Apple däremot inte angett.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian