EU bekräftar – Vi driver flera utredningar av TikToks verksamhet

av | nov 23, 2022 | Nätfrihet

EU bekräftar att det drivs flera parallella utredningar av TikTok, den stora sociala plattformen som ägs av kinesiska Bytedance. EU vill kontrollera att TikTok inte samlar in och överföra data tillhörande EU-medborgare i strid med bland annat GDPR.

TikTok har flera gånger avslöjats med att ge anställda i Kina tillgång till data tillhörande amerikanska användare vilket lett till krav om att Tik ska förbjudas i USA. TikTok har efter hård kritik tecknat avtal om datalagring av data, i USA; på system som driftas av Oracle.

EU

Nu kommer nya uppgifter, som bekräftas av EU-kommissionären, Brendan Carr, att EU bedriver flera parallella utredningar av TikToks verksamhet. EU utreder vad TikTik samlar in, hur insamlad data används och om data överförs.

EU utreder även reklam som riktas till minderåriga som kan strida mot EU:s regelverk.

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian