DDosSecrets är fortfarande inte välkomna på Twitter

av | nov 23, 2022 | Nätfrihet

Distributed Denial of Secrets, DDosSecrets, är fortfarande inte välkomna på Twitter. Webbplatsen som drivs utan vinstsyfte tar emot och distribuerar läckta och hackade dokument till journalister och forskare.

Distributed Denial of Secrets har inte bara blivit av med sitt konto på Twitter utan den sociala plattformen plockar även bort publicerade länkar till eras webbplats. Publicerar du länkar till Distributed Denial of Secrets så kan de komma att plockas bort av Twitter och du kommer att få upp felmeddelande:

“We can’t complete this request because this link has been identified by Twitter or our partners as being potentially harmful. Visit our Help Center to learn more.”

Resurs

För att stoppa länkar till ddosecrets.com använder Twitter sig av samma tekniska funktion som används för att stoppa länkar till bedrägliga och farliga webbplatser. DDoSecrets webbplats är nu inte en sådan webbplats utan en viktig resurs för journalister, forskare och för allmänheten. Det har varit en samlingsplats under flera år och inte minst under Rysslands krig mot Ukraina så har DDoSecrets publicerat stora mängder information som avslöjar Rysslans internationella kontakter och affärer.

Trots Elon Musks löften om yttrandefrihet på Twitter så är DDoSecrets fortfarande bannlysta.

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian