Därför ska du använda tysta/mute och inte blockera på Twitter

av | nov 14, 2022 | Socialt

Störs du av en användare på Twitter, irriterar du dig på en del inlägg och får du upp saker i ditt flöde som du inte vill se? Använd då funktionen att tysta (ute) – blockare inte. Macken förklara varför.

Använder du Twitters egen app/program, Tweetbot eller Twitterific så finns en funktion där du kan tysta, mute, en användare. Det betyder att användaren inte vet att du inte ser hen, inte får någon notis eller indikation på att du ignorerar inläggen.

Effektivare

Det är ett betydligt effektivare sätt att stänga ned och isolera nättrollen därför att de kommer att fortsätta att skriva sina inlägg – som ingen läser. När ett konto blockerats i för stor utsträckning så kommer nättrollet att skapa ett nytt konto, byta konto och sen fortsättare att föra sina högljudda, irriterande och provocerande monologer.

Ensamma

Tysta, mute, ger dem en illusion av att de har en publik och de kan då tro att de blir lästa och att deras påhopp, rasism och extremism blir lästa närd ei själva verket står i en egen glasbubbla, ensamma.

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian