REPORTAGET

Tony Fadell, iPods pappa: Det är rätt att tvinga Apple att använda USB-C

av | okt 7, 2022 | Reportage

Tony Fadell, tidigare toppchef inom Apple och den ledande utvecklaren av iPod ser Apple som ett monopol och han tycker att det är rätt att Apple nu med lagmedel tvingas att byta till USB-C i sina handhållna enheter.

Tony Fadell ser ingen fara i att innvationer skulle vara hotade eller att politikerna i det här fallet är för klåfingriga:

Tony Fadell har fått försvara sin åsikt och en rad användare på Twitter har kommenterat hans inlägg och menar att politiker och byråkrater inte ska regler en marknaden på detta sätt.:

Licenser

I sammanhanget ska Apples Licensprogram inte glömmas bort. De företag som vill kunna tillverkare tillbehör, som ska användas tillsammans med Apples produkter och som ill använda Lightning-kontakten måste betala licenspengar till Apple.

Jag ger fan i hotet mot innovationer och vill bara kunna ladda mina prylar med samma sladd

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: