Tidigare eBay-chefer dömda till fängelse för trakasserier av journalister

av | okt 1, 2022 | Nyheter

brown wooden stand with black background

Två tidigare eBay-chefer har dömts till fängelse för cyberstalking och trakasserier av journalister vars nyhetsbevakning granskade eBays vd. En annan tidigare eBay-anställd dömdes förra året, och fyra andra väntar på straff.

James Baugh, 47, eBays tidigare chef för säkerhet och säkerhet, dömdes till 57 månaders fängelse och två års övervakad frigivning, enligt ett pressmeddelande från det amerikanska justitiedepartementet.

David Harville, 50, eBays tidigare chef för global resiliency, dömdes till två års fängelse och två års övervakad frigivning. Baugh och Harville ska även betala böter på 40 000 $ respektive 20 000 $.

Trakasserier

Anklagelser mot dessa två och flera andra ex-eBay-anställda meddelades i juni 2020. Offren var Ina och David Steiner, som driver webbplatsen EcommerceBytes och bor i Natick, Massachusetts. De åtalade har skickat “anonyma leveranser till offrens hem”, inklusive “en bok om att överleva en makes död, en blodig grismask, en fostergris, en begravningskrans och levande insekte. Trakasserierna innehöll också Craigslist-inlägg som bjöd in allmänheten att uppleva sexuella möten i offrens hem.”, skriver justitiedepartementet.

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: