Guide: Några klick – det är allt som krävs för att surfa lite säkrare

av | okt 5, 2022 | Tips & Råd

I iOS 14 så finns en funktion för att använda en privat Mac-adress när du loggar in på ett nätverk. Som standard används samma Mac-adress oavsett vilket nät du loggar in och använder vilket betyder att operatörer och andra skulle kunna följa, spåra och kartlägga det du gör. Med en privat Mac-adress bytts adressen slumpmässigt och du använder inte samma adress mellan nät.

Funktionen är enkelt att använda – du slår på den och sedan sköter iOS resten – bytet av adresser. Det påverkar vare sig ditt surfande, prestanda eller något annat. Du byter bara adress mellan nät och det görs slumpmässigt.

  • Klicka på kugghjulet/inställningar
  • Klicka på ditt nätverk
  • Klicka på I som i information

Allt du sedan behöver göra är att slå på Private Adress.

Klart!

0 kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian