Musiktipset: Fossora – Björk och en symfoniorkester

av | okt 2, 2022 | Musik, Nöje

Jag har alltid gillar Björk trots att hennes musik är allt än lättillgänglig. Hon är en udda fågel i musikvärlden och det är inte musik som du slölyssnar till. Björks musik kräver uppmärksamhet och nya albumet Fossora är inget undantag.

Det här är Björk med kör, symfoniorkester och albumet har plockats in under “Electronic” i Apple Music vilket möjligen är rätt för några av spåren men sammantaget så är detta lite mera storslaget, ett större ljud med mer instrument och en kör. Det ger en större och mer omfattande ljudbild – i positiv bemärkelse.

Större

Mitt bland violiner, piano, slagverk och kör så finns Björks egensinniga, unika röst. Fossora är mycket Björk, det är en bra Björk – bara lite större än vad vi är vana vid.

Du hittar Fossora på de stora streamingtjänsterna:

Det finns en officiell hemsida för albumet som är värd ett besök – det är en vacker webbplats med bilder som förmedlar den stämning som musiken ger.

Fossora

Betyg

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: