Veckans Åsna: Epic Games chef Tim Sweeney

av | sep 20, 2022 | Krönikor

Tim Sweeney gillar inte Apple och det är ingen djärv gissning att tro att det är ömsesidigt – Apple gillar inte Tim Sweeney heller. Bolagen är som bekant indragna i en juridisk tvist där Apple hittills vunnit de flesta ronderna med bred marginal.

Nu har Tim Sweeney halkat runt på tangenterna igen och hittat en text om App Developer Group – en grupp som Apple stöder.

Det Tim Sweeney borde ha gjort (som vanligt) är att läsa på. App Developer Group är ingen hemlig lobbygrupp, ingen grupp som jobbar bakom kulisserna för att trycka igenom någons agenda i det fördolda.

Här är den officiella hemsidan: actonline.org

App Association representerar mer än 5 000 apptillverkare och anslutna enheter inom mobilekonomin, ett ekosystem på 1,7 biljoner dollar. Organisationsmedlemmar utnyttjar anslutningsmöjligheterna hos smarta enheter för att skapa innovativa lösningar som gör våra liv bättre. App Association är den ledande branschresursen inom marknadsstrategi, reglerade branscher, integritet och säkerhet.

Sponsor

Det står att läsa på deras “About” avdelning på hemsidan och den som orkar att scrolla aldrig så lite nedåt kommer att se:

Apple står listad som sponsor med sin logotyp – ändå hävdar Tim Sweeney att Apple på något sätt agerar ohederligt och oetiskt. När Bloomberg kontaktat gruppen så medger de utan omsvep att en stor del av sponsorintäkterna kommer från Apple så det är ingen hemlighet på minsta sätt.

The group, known as ACT, says it’s not beholden to Apple, but confirmed that it derives more than half its funding from the company. The former employees say the actual percentage is much higher.

Bloomberg

Lobbying

Apple anlitar lobbyister, precis som Epic Games. Apple lägger pengar på att försöka att påverka lagstiftare och politiker, precis som Epic Games. Det är fullt möjligt att Apple kan tänkas att agera oetiskt men inte den här gången och inte i det här sammanhanget.

En sak till

Jo, en sak till – Epic Games och Tim Sweeney har en egen grupp, som i stort sett fungerar ungefär som App Developer Group, Coalition for App Fairness.. Epic Games är en av dess sponsorer och gruppen skapades på initiativ av Epic Games och Tim Sweeney.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: