Truth Sociala stoppas av Google – appen finns inte i Google Play

av | sep 1, 2022 | Socialt

Donald Trumps socala tjänst stoppas i googles butik för appar för Android, Google Play. Anledningen är att google anser att moderereringen och kontrollen av inlägg som innehåller våldsinslag, hot och uppmaningar till våld.

Bristande regelverk och för dålig kontroll av innehållet i de inlägg som postas på tjänsten var tidigare anledningen till att Truth Social inte heller släpptes in i Apples App Store. Efter det att Truth Social gjort regeländringar och tillsatt fler moderatorer så har Apple godkänt den officiella appen.

Google

Google däremot anser att reglerna och tillsynen av Truth Social är bristfällig:

“Att ha effektiva system för att moderera användargenererat innehåll är ett villkor i våra användarvillkor för att alla appar ska kunna publiceras på Google Play.”, säger Google i ett uttalande och en kommentar till brittiska BBC.

Även om Truth Sociala marknadsför sig som en plattform och en tjänst där yttrandefriheten ska vara total så finns ett regelverk för vad som får och vad som inte får postas på tjänsten.

Monopol

Talespersoner för Truth Sociala anser att Apple och Google har ett monopol och att deras regler för Google Play och App Store är ett hot mot och en inskränkning av yttrandefriheten.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian