Guide: Så här använder du Twitter Circles

av | sep 1, 2022 | Socialt

Circles, cirklar, är en ny funktion som Twitter nyligen rullat ut globalt. Det är ett sätt att begränsa en diskussion och hålla den inom en mindre begränsad krets. Här är Mackens Guide för Twitters Cirklar.

Twitter -cirklar (eller kretsar) är i huvudsak en grupp av en användares mest pålitliga följare. Användaren, alltså du, får bestämma vilka följare som släpps in i din cirkel. När en användare markerar en tweet för sin cirkel kan ingen av användarens andra följare utanför cirkeln se inlägget (tweeten) och eventuella svar på inlägget är privata även om användarens konto är offentligt. Inlägg som skickas till en användares cirkel kan inte heller retweetas eller delas på annat sätt.

Rullar ut

Twitter rullar just nu ut Twitter Circle -funktionen till alla användare på iOS, Android och Twitter.com. Twitter säger att användare som har använt Twitter Circle säger att de känner att det gör Twitter till en säkrare och mer privat plats att vara där de kan uttrycka sig utan rädsla för trakasserier eller mobbas av andra användare. Twitter säger också att testerna med Twitter Circle visar att användare ökade antalet inlägg och att användare fick fler svar och ett ökat engagemang på sina inlägg.

Cirkel

En användare kan lägga till upp till 150 följare till sin Twitter -cirkel och ändra dem när som helst utan att följaren meddelas. Användare kommer att se alternativet att ställa in sin cirkel när de komponerar en ny tweet.

Du kan bara en en cirkel/krets och det är bara du som kan se vilka som ingår i cirkeln. De som är med i kretsen kan naturligtvis se svar frpn andra användare och därmed se vilka som finns med i kretsen. Användare som har privata konton kommer att vara privata även i en cirkel. Det är bara de användare som privata konton tillåter som kommer att kunna se svar och inlägg.

Vill du inte vara med i en cirkel så kan du inte kliva ut eller hoppa av en krets. I så fall får du be dens om skapat cirkeln att plocka bort dig eller så kan du tysta (mute), blockera eller sluta att följa.

Twitter

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: