Lästipset: Facebooks fyra problem

av | sep 5, 2022 | Lästips

Facebook tenderar till att i allt högre grad bli en samlingsplats för medelåldern och äldre, ungdomarna lämnar för andra tjänster.

In October of last year, my colleague Kevin Roose wrote a column titled, “Facebook Is Weaker Than We Knew.” His hook was a series of stories in The Wall Street Journal, based on internal company documents, which revealed the company’s failure to stop content that damaged teen mental health, spread vaccine misinformation and more.

“It would be easy enough to come away thinking that Facebook is terrifyingly powerful,” Kevin wrote. “But there’s another way to read the series, and it’s the interpretation that has reverberated louder inside my brain as each new installment has landed. Which is: Facebook is in trouble.

New York Times har analyserat och gått igenom Facebooks fyra allvarligaste problem.

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian