iOS 16: Så slår du på start- och avstängningsljudet i iPhone 14

av | sep 20, 2022 | Tips & Råd

Nya iPhone 14 har ett startljud – och ett ljud som spelas upp när du står av telefonen. En funktion som bara finns i de nya modellerna.

Det nya startljudet är exklusivt för iPhone 14-serien, inklusive iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max. Det är inte tillgängligt på iPhone 13 Pro eller någon annan tidigare generations iPhone, även om du installerar iOS 16.

Startljudet

Detta beror på att startljudet spelas direkt när Apple-logotypen dyker upp när du håller ned sidoknappen. När Apple-logotypen visas finns inget operativsystem igång så startljudet ligger i bootsekvensen och inbäddad i A16 Bionic-firmware. Det gör också att äldre iPhone inte kan få funktionen.

  • Öppna Inställningar
  • Välj Tillgänglighet
  • Tryck på “Audio/Visual” under menyn “Hearing”.
  • Slå på alternativet “Slå på och av ljud”.

Klart!

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian