iOS 16: Så byter du bakgrund i din iPhone beroende vilket Fokus-läge som du har aktiverat

av | sep 23, 2022 | Tips & Råd

Ledig – då kanske du vill ha en snygg bild från semester-resan som bakgrund, eller varför inte en mörk bakgrund när du ska sova och en enklare bakgrund när du är på jobbet så att du kan se alla notiser? Så här ordnar du olika bakgrunder för olika Fokuslägen.

Fokus är som bekant en möjlighet att ställa in vilka som ska kunna nå dig, när och vilka appar som ska kunna skicka notiser till dig. Du kan ställa in olika Fokus beroende på tid eller var du befinner dig och de kan aktiveras manuellt eller automatiskt.

iOS 16: Så här enkelt kontrollerar du olika lägen för Fokus

När du har olika Fokus utsatta så kan du byta bakgrundsbild i din iPhone – både för startskärmen och för låsskärmen – om du vill.

När du har lagt in kontakter och appar så kan du byta bakgrund för din låsskärm och du kan även begränsa antalet startskärmar om du vill. Du kan även sätta upp en speciell bakgrund för din Apple Watch – allt automatiskt.

0 kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian