iOS 16: Mail kan kraschas med en speciell textsträng

av | sep 23, 2022 | Nyheter

Det inbyggda programmet för epost, Mail, i iOS 16 kan fås att krascha med en speciell textsträng.

En bugg i Apples mailprogram i IS 16 kan fås att krascha med en speciell textsträng i ett inkommande e-postmeddelande i “Från”-fältet. Enligt VPN Tracker påverkar detta fel alla iOS 16-enheter. Efter att flera anställda på företaget såg hur Mail krascha direkt vid starten upptäckte dess ingenjörer felet.

Teamet

“Det visar sig att alla teamet hade fått samma spammeddelande”, skriver företaget i ett blogginlägg. “Att titta på den råa källan till meddelandet avslöjade inte omedelbart några röda flaggor – det var en ganska enkel HTML-e-post.”

“En titt på e-postrubrikerna visade dock att spammare hade gjort något ovanligt i “från”-fältet”, fortsätter VPN Tracker. Istället för en vanlig e-postadress i från-fältet ersattes den initiala delen av adressen av två dubbla citattecken.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian