iOS 16: Dålig batteritid? Det här kan vara förklaringen

av | sep 21, 2022 | Nyheter

Har du lite lite dålig batteritid så kan du prova med att slå av det haptiska tangentbordet. Apple går nu ut med en varning och uppmaning att kolla det – och slå av tangentbordet.

iOS 16 introducerade ett nytt haptisk feed-backalternativ för standardtangentbordet. När den är aktiverad gör iPhone en lätt vibration efter varje knapptryckning medan du skriver vilket ger en fysisk bekräftelse på att knappen trycktes ned. Funktionen är ett användbart tillägg till iPhone men nu går Apple ut med information om att det kan påverka batteritiden negativt.

Supportdokument

“Att slå på tangentbordshaptiken kan påverka batteritiden för din iPhone”, skriver Apple i ett supportdokument som publicerades förra veckan. Apple ger inga ytterligare detaljer så det är inte klart exakt hur mycket batteritid funktionen gör av med.

Så är du mån om din batteritid – slå av haptiskt tangentbord.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: