iOS 16.1 beta 2 fixar GPS-bugg

av | sep 22, 2022 | Nyheter

En allvarlig bugg med GPS-funktionen i iOs 16.1 beta 1 i kombination med nya iPhone 14 Pro-modellerna har åtgärdats i den andra betaversioner av 16.1 som precis har släppts i en public betaversion.

Buggen ledde till att GPS-funktionen inte fungerade vilket allvarligt påverkade en lång rad appar, tjänster och funktioner i iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max.

Precis som Apple Watch Ultra har båda iPhone 14 Pro-modellerna stöd för GPS med dubbla frekvenser. Detta innebär att iPhones kan ta emot signaler från GPS-satelliter som fungerar på både den äldre L1-frekvensen och den mer kraftfulla L5-frekvensen. De senare störs inte på samma sätt som den äldre sekvensen av träd, byggnader och liknande. Kombineras signalerna så bör det bör leda till förbättrad platsnoggrannhet i kartappar och andra appar som förlitar sig på plats.

Senare

Apple säger att iOS 16.1 kommer att släppas senare i år. Uppdateringen kommer att möjliggöra Live Activities-stöd i appar från tredje part, introducera en ny Clean Energy Charging-funktion i USA, lägga till stöd för Matter-tillbehör i Home-appen, göra Apple Fitness+ tillgängligt för iPhone-användare utan Apple Watch och mer.

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: