Det bor en räv i min flärp

av | sep 18, 2022 | Krönikor

The Notch, flärp – den svarta ytan längst uppå på en iPhone, iPad eller Mac har många olika namn. I iPhone Pro-modellerna heter den Dynamic Island – och i min flärp bor det en liten animerad räv.

Räven finns inte där i alla mina appar, inte alltid utan bara när jag startar appen Apollo som är marknaden bästa app för att rumstera runt i forumet Reddit – vilket jag gör hyggligt frekvent. I nya Apollo, den nya versionen, så finns en liten nyhet – Pixel Pals och jag kan sälja mellan en katt, en hund, en igelkott eller en räv. Därför bor det en liten räv i/på Dynamic Island i Apollo.

Meningslös

Jag har svårt att tänka mig en mer meningslös, funktionslös och fullständigt fantastisk rolig idé att använda Dynamic Island på. ett lotet djur, en animering som springer runt i den svarta utan, flärpen. Briljant.

Namnförslag på min räv mottages tacksamt. Han är inte döpt, ännu.

0 0 röster
Article Rating
2 Comments
Nyaste
Äldsta Mest röstade
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
R W
R W
1 år sedan

Räven kanske ska heta Edward (som i Edward Fox, aka Jakalen)?


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: