Brittisk polis har gripit misstänkt hackare för intrång i Ubers datorer

av | sep 24, 2022 | Nyheter

Police standing on road

Brittisk polis har gripit en 17-åring som enligt uppgifter bland annat misstänks för intrånget i Ubers datorer tidigare i veckan. Ynglingen misstänks även för intrång i spelutvecklaren Rockstar Games datorsystem.

Polisen bekräftade inledningsvis inte vilka misstankar som riktas mot 17-åringen utan polisen bekräftade bara att det har gjorts ett tillslag och en husrannsakan där en 17-åring har gripits misstänkt för databrottslighet.

Uppgifter i brittiska medier uppger att samma yngling misstänks för en rad intrång och stölder av information. I samband med intrånget i Rockstar Games datorer så stals information om kommande spel, däribland Grand Theft Auto VI som sedan publicerades på nätet. Kort efter gripandet kom sedan en bekräftelse från polisen att misstankarna rör intrången i Ubers och Rockstar Games datorsystem.

CyberScoop

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian