Bakslag för Musk: Hans egna experter hittade inte många botar på Twitter

av | sep 29, 2022 | Nyheter

Elon Musk stoppade köpet av Twitter den 13 maj så uppgav han att det var för att Twitters siffror om att det finns runt 5 procent botar, automatiska konton, på den sociala plattformen inte stämde. Musk hävdade att det kunder vara över 20 procent och därför stoppade han köpet.

Nu har det framkommit nya uppgifter som visar att Musks egna experter inte lyckats identifiera och hitta så många botar som Elon Musk hävdar finns på Twitter. Uppgifterna kommer från Twitter ska tilläggas, som alltså i högsta grad är part i målet.

Uppfattning

Enligt Twitters advokater så anlitade experter från företaget CounterAction angav andelen botar till runt 5.3 procent medan ett annat bolag, Cyabra, menade att siffran ligger på runt 11 procent. Den senare siffran är förvisso högre än den Twitter själva anger men betydligt lägre lön Elon Musks uppfattning. Det faktum att ett av bolagens analyser ligger i linje med Twitters egna uppgifter talar inte direkt för Musks uppfattning hur som helst.

Rättegång

Den fem dagar långa Twitter/Musk-rättegången börjar den 17 oktober. Företaget vill att förvärvet ska slutföras för det ursprungliga priset på 44 miljarder dollar, medan Musk vill gå därifrån utan att betala uppsägningsavgiften på 1 miljard dollar. Det gick rykten tidigare i veckan om att en uppgörelse kan ha nåtts efter att ett deponeringsmöte som involverade Musk och Twitters vd Parag Agrawal ställts in, men en ny deposition är planerad till den här veckan.

Business Insider

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian