Användare uppdaterar till iOS 16 snabbare än till iOS 15

av | sep 26, 2022 | Nyheter

En ny rapport från Mixpanel visar genomslaget för iOS 16 är snabbare än för iOS 15 en vecka efter lanseringen. iOS 16 ser ut att snart nå samma siffror som iOS 14 som var en version som många uppdaterade till mycket snabbt.

Nya data från Mixpanel visar att iOS 16 för närvarande har installerats av 22,10 % av användarna efter sju dagar. Jämförelsevis hade iOS 15 16,87 % och iOS 14 30,70 %.

På lanseringsdagen visar analysen att efter de första 24 timmarna efter lanseringen så hade iOS 16 laddats ner av 6,71 % av användarna, jämfört med att iOS 15 laddades ner med 6,48 % under den första dagen. Båda uppdateringarna ligger efter iOS 14, som laddades ner av 9,22 % av användarna under den första dagen efter lanseringen.

iOS 14

iOS 14 popularitet kan förklaras av att då lanserades widgets på hemskärmen för första gången och det fanns en stor efterfrågan bland användarna att kunna uppdatera hemskärmen med funktioner som de ville ha – och inte det standardutseende som Apple hade bestämt. iOS 15 innehåll inte alls samma mängd visuella, grafiska förändringar som iOS 16 och iOS 14 vilket kan vara förklaringen till att just den uppdateringen inte fick riktigt samma snabba genomslag.

Här kan du se genomslaget för iOS 16 , iOS 15 och iOS 14.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: