Alex Jones nästa rättegång kan komma att kosta honom ännu mer

av | sep 15, 2022 | Nätfrihet

På tisdagen så inleddes rättegång nummer två mot InfoWars Alex Jones där han stämts av anhöriga till offren för skolskjutningen vid Sandy Hook där 26 människor mördades, varav 20 var barn under åtta år. Alex Jones har upprepade gånger och under flera år hävdat att skolskjutningen aldrig har ägt rum.

Detta är den andra stämningen och rättegången där Jones stämts av anhöriga och efterlevande. Vid den förra rättegången så dömdes Alex Jones att betala ett skadestånd på sammanlagt 49 miljoner dollar.

Alex Jones ska betala ytterligare 45.2 miljoner dollar i skadestånd

Kosta

Den här andra rättegången kan komma att kosta Alex Jones ännu mer då det handlar om fler anhöriga än vid den tidigare rättegången. Dessutom ska Alex Jones eventuella skuld inte avgöras den här gången, enbart skadeståndet. Alex Jones förlorade per automatik skuldfrågan i november förra året sedan han vägrat att lämna över information och samarbeta med domstolen.

Alex Jones har även försökt hävda att hans bolag Free Speech Systems är bankrupt och konkursmässigt – något domstolen redan har avfärdat.

Försvar

Alex Jones försvar är att stämningen här politiskt motiverad, handlar om pengar och att hans inflytande är kraftigt överdrivet. Jones advokat kastade även fram argumentet att Alex Jones inte ska tas på allvar. I den här rättegången så kommer efterlevande till åtta offer att lämna sina redogörelser för hur de har drabbats av Jones löner och påståenden. I en ny del kommer även en FBI-agent att berätta om hur Jones följare och anhängare jagat honom och andra FBI-anställda som deltagit i utredningen av skolskjutningen. en av de som deltagit i utredningen tvingades att flytta, byta bostadsort på grund av trakasserar från enskilda som tagit Alex Jones på fullt allvar och som trott att skolskjutningen är påhittad för att myndigheterna ska kunna genomdriva hårdare vapenlagstiftning – något som aldrig har skett.

BuzzFeed News

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian