AirPods Max-användare klagar över sämre brusreducering efter uppdateringar

av | sep 26, 2022 | Nyheter

Användare och ägare till Apples hörlurar, AirPods Max, klagar över att brusreduceringen i hörlurarna har försämrats efter uppdateringar av mjukvaran som styrs hörlurarna.

Hörlurarna uppdaterades senast i maj i år och det är efter den uppdateringen som många användare menar att brudreduceringen försämrats. En diskussionstråd på forumet Reddit växer hela tiden:

Jag kan höra mig själv skriva och andra yttre ljud som inte hörts tidigare sedan uppdateringen. Undrar om någon annan har detta problem.

4E71 är skräp. Eller så var det kanske uppdateringen före 4E71. Jag hör mig själv skriva. Jag kan höra fåglar. Jag kan höra så mycket mer nu. Brusreduceringen är borta. Jag gick till Apple, fick ersättare, och ersättningarna är desamma. Någon gång under den senaste månaden eller två är brusreduceringen borta. Jag brukade använda dem utan att ens spela ljud/musik.

Jag kan höra mig själv skriva, bilar som passerar på gatan, vikter som klirrar på gymmet. Jag märkte nästan direkt. Anc fungerade mycket bättre tidigare och jag hatar att det inte finns något sätt att återgå.

Reddit

Stängs ute

Brusreducering innebär att ljud utifrån stängs ute, digitalt, vilket gör att du inte störs av ljud från omgivningen. Det finns just nu ingen fungerande metod att backa tillbaka hörlurarna till den tidigare versionen av mjukvaran då de uppdateras helt automatiskt. Apple har en ny version av mjukvaran under test; en version som testats ett par pandor redan. Det är möjligt att den versionen återställer brusreduceringen (om den nu har ändrats) tillsammans med en uppdatering av en LC3 codec som ska ge bättre ljud under röstsamtal.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian