Varning: Nu letar investeringsbedragarna offer i Sverige – här kan du se deras video

av | aug 2, 2022 | Nyheter

Nu letar investeringsbedragare offer bland annat i Sverige varnar säkerhetsföretaget Group-IB i en ny rapport. Det handlar om ett nätverk omfattande över 10 000 webbplatser med bluffinvesteringar där det utlovas fantastisk avkastning på gjorda inbetalningar.

Bedragarna är nu på jakt efter nya offer och nu har bedragarna siktet inställt på en rad nya länder:

  • Storbritannien
  • Belgien
  • Nederländerna
  • Tyskland
  • Polen
  • Portugal
  • Norge
  • Sverige
  • Tjeckien

Upplägget är samma som använts i en rad andra länder – offren ska investera en viss summa, regelbundet och återkommande och som bevis för för bra investering som har gjorts så har falska medlemsportaler skapats där det visas hur pengarna växer med diagram och statistik. Investeringarna marknadsför inte sällan med annonser med kändisar, som inte har en aning om att deras namn och ansikte används för bedrägerier.

Videor

Bedragarna använder sociala medier för att sprida budskapet om att du kommer att bli rik, mot en mindre investering. Groupo-IB har öven hittat videor, bland annat på YouTube, som visar hur bedrägeriet går till – videor som postats av bedragarna. Videon nedan är postad av en av bedragarna och den visar i detalj hur bluffen är upplagd.

Personlig rådgivare

Investerar du tillräckligt med pengar så kan du tilldelas en personlig rådgivare som tar kontakt med dig via epostmeddelanden, SM och videosamtal. Du kommer att få höra fantastiska historier om hur andra tjänat massor med pengar och du kommer att serveras nya förslag på investeringar – alla med enorm avkastning. I medlemsportalen kommer du sedan att kunna se hur dina pengar växer – vilket är en bluff. det finns inga investeringar och dina pengar har gått till bedragarna.

Medlemsportalerna är professionellt gjorda och de är översatta till de utvalda offrens språk. Group-IB har spårat falska medlemsportaler översatta till en lång rad olika språk – även nya språk vilket gör att den går att dra slutsatsen att bedragarna nu är på jakt efter nya offer.

 

Group-IB

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian