Varför är ni så hopplösa Disney+ och Paramount+?

av | aug 1, 2022

Två av streamingtjänsterna sticker ut, negativt – det är hopplöst att få reda på vad Disney+ och Paramount+ tänker visa under kommande månader – valfri månad.

Disney+ är synnerligen hopplös som tjänst betraktat därför att Disney anser att Sverige är ett tv-mässigt u-land eller en region som de inte behöver bry sig om. Vi får nyheter flera månader efter många andra länder nämligen. Huruvida det beror på vårt språk (det är udda det medges) eller att vi är för få, 10 miljoner vilket är som Chicago med omnejd, ungefär, vet jag inte men vi får hur som helst tv-serier och filmer för vi flera månader (ibland) efter andra länder.

Nyhetsbrev

Disney+ skickar också ut ett nyhetsbrev varje vecka till sina abonnenter med information och tips på vad som går att se denna vecka. Alltså med en veckas framförhållning. Själv läser jag inte de här nyhetsbreven därför att det oerhört mycket enklare att starta min AppleTV och klicka på Disney+ för att se om det finns något att titta på.

Övriga streamingtjänster skickar ut nyhetsbrev till medier, jag finns med som mottagare för några tjänster, andra inte, och jag kan leva med det. Magasin Macken är ingens stor blogg men oavsett det så kan jag i alla fall ta reda på vad som kommer – utom för Disney+ och Paramount+. den senare skickar också ut ett nyhetsbrev till sina abonnenter med information och tips på vad vi kan titta på. Nu senast berättade Paramount+ att den röda hunden Clifford nu fanns på tjänsten. Roligt men det är en enda film.

Filtrerar

Nyhetsbreven filtrerar jag för övrigt undan. Jag får tillräckligt med epostmeddelanden som jag anser att jag inte behöver läsa redan som det är och jag skulle ju förvisso kunna slå av dem men jag hyser något slags hopp om att en dag, en dag, så ska de innehålla något som jag kan skriva om. Nyhetsbrev förresten, är det någon som läser allt det som de här tjänsterna skickar ut? Gör du det?

Jag kan inte minnas att jag läst något av alla de här nyhetsbreven mer än möjligen sporadiskt. På toaletten kanske. Där läser du ju en massa viktiga saker, innehålls förteckningen för tvättmedel till exempel.

Förmodligen, och detta är vad jag tror, så läser få eller ingen de här nyhetsbreven. De flesta av oss lär kolla in nyheterna direkt i tjänsten. Nyhetsbreven produceras därför att de skapas automatiskt av något übersmart program i en dator, någonstans. Det kostar ju heller inget att skicka ut dem, lite ström då kanske.

Texter

Nu finns det ju onekligen utrymme för en duktig logikvurpa här, det medges. Läser ingen nyhetsbreven som tjänsterna skickar ut så läser väl ingen texter om vad som kommer heller, eller?

Jo, faktiskt. Nyhetstexterna om det som kommer på streamingtjänsterna läses av rätt många, i alla fall här. Nu kan ju Magasin Mackens läsare vara avvikande, annorlunda men det tror jag inte. Jag tror att kommande filmer, tv-program och tv-serier har ett läsvärde. Så därför försöker jag hitta information om det och jag lyckas för det mesta med två undantag.

Idag är det den första augusti och eftersom jag flummat runt (fiskat) och inte gjort något vettigt eller det jag ska så blir det rätt många sina texter just idag – om vad som kommer på tjänsterna i augusti. Jag ber härmed om ursäkt för det samtidigt som jag knyter näven och hytter med den åt Disney+ och Paramount+.

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

Senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian