Uppdateringar av Mac mini kan innebära slutet för Mac Studio

av | aug 8, 2022 | Nyheter

En ny rapport säger att Apples Mac mini-sortiment kan få en större uppgradering senare i år och en källa tror att det kan innebära slutet för Mac Studio.

Ta nu detta för vad det är – rykten som baseras på vad som sägs vara läckor inifrån Apple. Nu finns det trots allt lite mer grund för uppgifterna än enbart rykten därför att de kommer från Bloombergs Mark Gurman som bryta vara en rätt pålitlig källa. I sitt senaste Power On-nyhetsbrev skriver Gurman om kommande uppdateringar av Mac mini men det är hans egna kommenterar till uppgifterna som är riktigt intressanta.

Mac mini

I kommentarerna så skriver Gurman att Apple har haft planer på att lansera en ny Mac mini, en Pro-modell, men att de planerna övergavs och sköts på framtiden för att Apple skulle kunna fokusera på andra datorer. Apple tros ha arbetat på en ny Mac mini under en tid. Den uppdaterade ingångsnivån ‌Mac mini‌ med M1-chippet i november 2020, men det avancerade erbjudandet är fortfarande Space Grey-modellen med en Intel-processor från 2018.

M2

I mars i år kom uppgifter som hävdade att hävdade att Apple ursprungligen hade planer på att lansera avancerade versioner av ‌Mac mini‌ med ‌M1 Pro‌ och M1 Max-chips, men att de planerna övergavs till förmån för Mac Studio Mac. De uppgifterna sa också att att en ny ‌Mac mini‌ fortfarande är på gång där det sägs att Apple hoppar över ‌M1 Pro‌ och ‌M1 Max‌ för att erbjuda chips från M2-serien. Stämmer de uppgifterna så är ju frågan var Mac Studio passar in i Apple utbud av datorer. En Mac mini Pro med Pro och Max-kretsar är ju en Mac Studio, i princip.

Läckaren Jon Prosser sa förra året att Apple jobbade på en helt omdesignad Mac mini med ett mindre chassi och en plexiglasliknande topp. I motsats till detta rykte hävdade den välrenommerade analytikern Ming-Chi Kuo att Apples nästa generations ‌Mac mini‌ sannolikt kommer att ha samma design som den nuvarande modellen, som är en unibody-design av aluminium som Apple har använt för alla nya ‌Mac mini‌ sedan 2010. Kuo. Gurman ansluter sig till Koss uppgifter och säger att ‌Mac mini‌ inte kommer att få någon större omdesign inom den närmaste tiden.

 

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: