Macken har fluktat in:

Vad skulle du göra om du hamnade ute i vildmarken, ensam?

av | aug 3, 2022 | TV- & FilmTipset

Liv (Melissa Barbara) är advokat, på väg lång ut i ingenstans för sitt företags räkning. När ordinarie flyg dras in så betalar hon dyrt för att få åka med ett privatplan. Ett pris som ska visa sig bli mycket högt.

Planet störtar, mitt ute i den kanadensiska vildmarken, långt från mobiltäckning och andra människor. Liv och Sam överlever medan piloten blir kvar i planet, som störtat i en sjö och som sjunker till botten. Fel kläder, fel utrustning och med rätt liten vana av livet utanför storstan så måste Liv överleva, ensam. Sam dör av inre skador kort efter kraschen.
Hoppar

Keep Breathing handlar om att inte ge upp, fortsätta att andas och medan Liv sover, hallucinerar (därför att hon är ensam) eller när ännu mer dramatiska saker inträffar, så hoppar historien tillbaka till hennes liv som fört henne ut i vildmarken. Personligen gillar jag inte berättarstilen. Det blir ett hoppande mellan nutid, dåtid, tiden som lett fram till henne arbete och Livs barndom. Till det ska läggas ett hoppande fram och tillbaka mellan rena hallucinationer vilket ger ett splittrat intryck och ett ryckigt tempo.

Ändå – historien är fascinerande. Kan en storstadsmänniska klara sig ute i vildmarken? Hur stark är vår vilja att överleva och leva?

Keep Breathing är ett gediget hantverk, goda skådespelarinsatser och en grundhistoria som håller. Klart sevärd.

Skådespelare:

  • Melissa Barrera  – Liv
  • Jeff Wilbusch  – Danny 
  • Austin Stowell  – Sam
  • Florencia Lozano  – Lucia
  • Juan Pablo Espinosa  – Tomás
Betyg

0 kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: