Telegram ”lånade” Apples design av ikoner – därför stoppades uppdateringen

av | aug 13, 2022 | Nyheter

Nu har uppdateringen av Telegram släppts och anledningen till att Apple stoppade uppdateringen var enkel – i Telegram fanns ikoner som ”lånats” från Apple – alltså Apples design.

I uppdateringen fanns ett paket med animerade ikoner, emojis med, som Telegram döpt till Telemoji. Ikonerna var lite väl mycket inspirerade av Apples ikoner, ansåg Apple, och krävde att ikonerna skulle göras om eller plockas bort.

Pavel Durov på Telegram:

After extensive media coverage of my previous post, Apple got back to us with a demand to water down our pending Telegram update by removing Telemoji – higher quality vector-animated versions of the standard emoji.

This is a puzzling move on Apple’s behalf, because Telemoji would have brought an entire new dimension to its static low-resolution emoji and would have significantly enriched their ecosystem.

But it’s good for Telegram long term, as we will now make Telemoji even more unique and recognizable. Besides, we have included 10 other emoji packs in today’s update – together with the ability for any user to upload their own emoji.

Telegram

Så allt väsen handlade om att Telegram ”lånat” lite väl mycket av designen av ikonerna, animerat dem, och sedan döpt om till Telemoji och skickat in uppdateringen.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian