Så får du ordning på notiser i din Mac

av | aug 13, 2022 | Tips & Råd

Så får du ordning på notiser i din Mac

Så får du ordning på notiser i din Mac

Plötsligt dyker de upp, de berättar att någon skrivit något på Twitter, Facebook eller så får du veta vilken låt som spelas – notiser. Så här styr du vad som ska visas och när i din Mac.

Jag tillhör dem som slår av mer notiser än jag slår på därför att jag vill se och få notiser om det som verkligen är viktigt, allt annat kan vänta.

Så får du ordning på notiser i din Mac

Så får du ordning på notiser i din Mac

Notiser

Inställningar och sedan längst ut i första raden. Där hittar du alla notisinställningarna. Du får upp en lista på program och sedan är det bara att ställa in vad du vill se, hur du vill se det eller om du vill att programmet ska vara helt “tyst”.

Jag slår av alla redigeringsprogram och alla program som faktiskt inte behöver berätta för mig att jag sitter och jobbar med dem. Jag slår som sagt av alla program som inte kan berätta något viktigt för mig. Sedan har han “Do Not Disturb” aktiverat, mellan 18,00 och 08.00 så är min dator och alla mina andra enheter, iPhone, iPad och Apple Watch tysta med undantag för nära och kära.

 

0 kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian