Netflix egna spel är ingen större succé

av | aug 8, 2022 | Nöje, TV och Film

Netflix har satsat på spel på senare år men än så länge så är det igen större succé. En ny undersökning visar att mindre än en procent av användarna bryr sig om Netflix spel.

Netflix Games, som ingår i varje Netflix-prenumeration, låter användare spela en handfull spel på sina mobila enheter. Spel släpps som individuella appar på iOS App Store, medan hela spelkatalogen, som för närvarande omfattar 24 titlar, finns i Netflix-appen.

Inga annonser

I likhet med hur Apple Arcade fungerar, finns det inga annonser, extra avgifter eller köp i appen inkluderade i spelen, med tanken att kunderna förblir engagerade i streamingtjänsten medan de väntar på nya omgångar av TV-program och serier. vid plattformen.

Netflix har till exempel knutit flera av de tillgängliga spelen till populära program, som “Stranger Things: 1984”, “Stranger Things 3: The Game” och ett kommande schackspel baserat på The Queen’s Gambit. Netflix har inte sagt hur mycket de investerar i spel, men företaget förvärvade den finska utvecklaren Next Games för cirka 72 miljoner dollar och Netflix säger att katalogen kommer att växa till 50 spel i slutet av året.

CNBC

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: