Macken rankar Predator-filmerna – hur står sig nya Prey?

av | aug 9, 2022 | Nöje, TV och Film

Nyligen släpptes Prey, en ny film i den numera rätt långa serien av filmer med rymdmonstret Predator. Så hur står sig Grey i en jämförelse med de övriga filmerna – Magasin Macken rangordnar Predator-serien.

Grundhistorien är alltid densamma, i princip, rymdmonstret med sina dreadlocks ställs inför olika motståndare – Arnold Schwarzenegger, en grupp soldater, en ung kvinnlig jägare och snutar i New York. Det här är ren, skär och oförbehållsam underhållning, inte så lite våld och ingen av filmerna gör anspråk på något annat heller.

Predator

Den klassiska kultfilmen med Arnold Schwarzenegger i huvudrollen står sig fortfarande. Det är action i parti, minut och i kubik och Arnold är precis så stor, muskulös och überjävlig som filmhjältar ska vara. Ett gäng elitsoldater, ute i djungeln, upptäcker att de är jagade av något okänt och är nu villebråd.

Prey

Vi backar 300 år bakåt i tiden och nu ställs rymdmonstret mot en ung kvinnlig jägare, mot spjut, kniv och pilbåge. Utgången borde vara given.

Prey – rovdjuret är tillbaka och ställs mot en ung kvinna

Predators

Adrien Brody, Topher Grace, Alice Braga och Laurence Fishbourne bär upp filmen som har ett hyggligt manus, en god historia i botten och som är en riktigt bra film i serien.

Predators 2

Filmen bärs upp av Danny Glover, ingen kan vinkla in hakan mot axel och sikta med en pistol som han kan. Nu har Predator flyttat ut ur djungeln och börjat att jaga i storstan, the Big Apple.

Alien vs. Predator

Det kan te sig som en smula larvigt att bussa ihop två rymdmonster – från Alien-filmerna och så Predator men det fungerar faktiskt helt okej.

De övriga

Det finns fler filmer men de är i ärlighetens namn så usla, så dåliga att de inte går att skilja åt, Predator, The Predator och Aliens vs. Predator: Requiem är riktiga bottennapp.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: