Kongressens utskott begär in informationen från Alex Jones telefon

av | aug 7, 2022 | Nyheter

Under rättegången mot Alex Jones och Infowars så avslöjade en av offrens advokater att Jones egna advokater begått ett fatalt misstag. Alex Jones egna advokater skickade över en helt komplett kopia av Jones mobiltelefon med alla meddelanden, telefonsamtal och annan information som sträcker sig flera åt tillbaka i tiden.

Alex Jones själv har upprepade gånger hävdat att han inte har några meddelanden kvar rörande det rättegången handlat om – Sandy Hook. Advokaten, Mark Bankston, som företräder föräldrar till ett av offren, kunde berätta för en häpen Alex Jones att han har bevis för att meddelanden fanns kvar vilket betyder att Jones kan ha begått mened. Alex Jones har under ed bedyrat att han inte har några meddelanden kvar och att han inte har kunnat hitta några meddelanden.

Komplett kopia

Så snart det blev känt att Mark Bankston hade en helt komplett kopia på Alex Jones mobiltelefon så spekulerades det att kongressens utskott, som utreder händelserna den 6 januari 20201, då Kapitolium stormades skulle höta av sig och be att få en kopia. Utskottet utreder nämligen huruvida Alex Jones aktivitet varit med och planerat stormningen och upploppet. I den utredningen så kan innehållet i Alex Jones telefon visa sig vara en större guldgruva att utvinna information ur.

Hört av sig

Nu bekräftar advokaten Mark Bankston att utskottet har hört av sig och att en kopia på informationen kommer att lämnas över. Kort efter det beskedet kom också utslaget i skadeståndsdelen där en jury fastställer skadeståndet till sammanlagt drygt 49 miljoner dollar – en halv miljard i svenska pengar.

New York Times

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian