Kolla säkerhetsinställningarna i din Mac med Pareto Security

av | aug 16, 2022 | Tips & Råd

Pareto Security är ett program för att gå igenom och kolla inställningarna i din Mac – med fokus på den vanlige användaren.

Programmet går igenom drygt ett dussin olika inställningar i din Mac och sammanställer sedan en enkel, begriplig rapport där du kan se vad du kanske bör slå på förr att vässa säkerheten ytterligare.

Inloggningar

Pareto Security kontrollerar även användarnas inloggningar och huruvida administratörer kan eller inte kan ändra i filer. Programmet gör det enkelt att snabbt gå igenom en rad inställningar som annars kan vara svåra att hitta och som sagt – det är ett program som avsett för vanliga användare – inte det tekniska superproffset.

Pareto Security kostar 17 dollar att köpa (engångs-licens). Programmet ingår även i SetApp.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: